Woonhuis 02

2015 -2016, Rotterdam
ontwerp: Flip Nieuwpoort en Ben Luteijn
realisatie: aannemers selectie

Woonhuis 02 is een karakteristiek pand in Rotterdam Noord wat voorheen bestond uit twee maisonnette woningen. Op de trappen en vloeren na zijn alle vier de verdiepingen volledig gestript, waardoor een nieuwe verdeling van de woonfuncties mogelijk is.

Direct na binnenkomst in de hal is een brede trap die je brengt naar de bel etage. Nog in dezelfde hal sta je voor de keuze de trap door te lopen naar de slaapverdieping of je entree te maken in de woonkamer. De woonkeuken bevind zich in het souterrain en is te bereiken via een nieuw toegevoegde trap die gepositioneerd is onder de trap naar de slaapverdieping.

Aan de straatzijde van het souterrain is een kleine garage waar fietsen en een motor gestald kunnen worden. De toilet bevindt zich naast de garage met aangrenzen de hal die je brengt naar een ruime woonkeuken met toegang tot de tuin. De keuken zelf is uitgevoerd zonder bovenkastjes. Onder de nieuwe trap zijn de de hoge elementen zoals de koelkast en apothekerskast geplaatst.

Om extra licht en kwaliteit te creëren in de woonkeuken is er een vide gemaakt in de bel etage. Tussen de garage en de woonkeuken is een kastenwand gesitueerd met daarin een gashaard. Dit maakt dat het ook in de avonduren sfeervol verblijven is in de woonkeuken.

In het souterrain is er gekozen voor een betonnenvloer wat mooi combineert met de originele houten vloerbalken. Het visgraatparket maakt de woonkamer op de bel etage wat sjieker. De nieuwe deur tussen de hal en woonkamer en de doorvalbeveiliging rond de vide worden uitgevoerd in donker stalen Jansen profielen met glas ertussen.

Met betrekkelijk eenvoudige ingrepen en de toepassing van hoogwaardige materialen is een groot luxe interieur gecreëerd waar nog lang van genoten kan worden.