DSC_8972.jpg
DSCF6394 copy.jpg
NieuwpoortLuteijn_Urban_Bakery_Rotterdam_Hoogstraat_exterieur2.jpg
DSC_8972.jpg

GROOS, Rotterdams warenhuis


GROOS

SCROLL DOWN

GROOS, Rotterdams warenhuis


GROOS

Winkel interieur 01

2013, Rotterdam
conceptontwerp : Zus Architecten
ontwerp en realisatie: Ben Luteijn

GROOS is een Rotterdams warenhuis met enkel en alleen Rotterdamse producten. Haar doel is om alle producten uit Rotterdam waar we trots/GROOS op mogen zijn, samen te brengen in één winkel en te promoten onder een breed publiek.

Met balkhout en plaatmateriaal is een flexibel winkelinterieur ontworpen. Het ruimtelijk concept bedacht door Zones Urbaines Sensibles (ZUS architecten) gaat uit van een module van één m3. In een kort tijdsbestek is het winkelconcept getransformeerd tot een ruimtelijk ontwerp. Dit betekende een intensieve samenwerking tussen GROOS, ontwerper en bouwer. Men heeft besloten om tijdens de bouw het ontwerp verder uit te werken en aan te passen op basis van de product categorieën, die te zijner tijd nog onbekend waren. In dit proces zijn verscheidene aspecten, zoals winkelinrichting, product presentatie, budget en maakbaarheid nauw met elkaar verwoven. Ervaring met deze verschillende disciplines is de sleutel tot succes gebleken in dit project.

DSCF6394 copy.jpg

Lof der Zoetheid, zoete zaken


Lof der Zoetheid

Lof der Zoetheid, zoete zaken


Lof der Zoetheid

Horeca 01

2014, Rotterdam
ontwerp en realisatie: Flip Nieuwpoort en Ben Luteijn

Drie jaar na de opening van Lof der Zoetheid is besloten om de zaak uit te breiden met een winkel. Het toevoegen van een to go concept aan de bestaande zaak moet de klant de gelegenheid bieden om in één oogopslag alle producten te kunnen aanschouwen. Hiervoor is een winkelinterieur ontworpen dat is gebasseerd op het kruideniers principe, waarbij de klant persoonlijk contact heeft met het personeel van de winkel, omdat deze een essentiele rol spelen in de beleving en verkoop van de producten. De achterwand van de zaak is opgebouwd uit een grote kast die als display en opslagruimte dient. Spiegels op de achterwand reflecteren het licht tot achterin de zaak. De hoogglans houten lambrisering is volgens hetzelfde constructivistische principe opgebouwd als de kast, waarbij de krachtsafdracht is te herleiden. Het door de klant zelf ontworpen behang is geinspireerd op het behang uit het Beverly Hills Hotel. Al deze elementen samen dragen bij aan het unieke toonbeeld van de winkel.

NieuwpoortLuteijn_Urban_Bakery_Rotterdam_Hoogstraat_exterieur2.jpg

Urban Bakery, Rotterdam


Urban Bakery, Rotterdam


Horeca 02

2016, Rotterdam
Ontwerp: Flip Nieuwpoort, Ben Luteijn en Leonne van de Burgwal
Realisatie: Kees van den Bleek, Unger Beerends

De Urban Bakery is sinds enkele jaren een van de betere bakkerijen in Rotterdam, gevestigd in twee hofbogen aan het Eudokiaplein.
Het concept is simpel; taarten verkopen direct vanuit de bakkerij.

De nieuwe bakkerij is wederom in een bijzonder pand gevestigd, op de hoek van de Hoogstraat en de Goudsewagenstraat in het Hoogkwartier. Het pand komt uit de periode van de Wederopbouw architectuur en heeft als kenmerk de grote glazen etalage. De verdiepingshoogte en het vele glas zorgen voor een prettige lichte ruimte, wat benadrukt wordt door het lichte kleurgebruik.

Midden in de winkel staat een slank stalen kast, die de bakkerij en het zitgedeelte van elkaar scheiden. De balie voor de kast is samengesteld uit verschillende vitrines die door de eigenaresse in de loop der jaren zijn verzameld.