Horeca 01

2014, Rotterdam
ontwerp en realisatie: Flip Nieuwpoort en Ben Luteijn

Drie jaar na de opening van Lof der Zoetheid is besloten om de zaak uit te breiden met een winkel. Het toevoegen van een to go concept aan de bestaande zaak moet de klant de gelegenheid bieden om in één oogopslag alle producten te kunnen aanschouwen. Hiervoor is een winkelinterieur ontworpen dat is gebasseerd op het kruideniers principe, waarbij de klant persoonlijk contact heeft met het personeel van de winkel, omdat deze een essentiele rol spelen in de beleving en verkoop van de producten. De achterwand van de zaak is opgebouwd uit een grote kast die als display en opslagruimte dient. Spiegels op de achterwand reflecteren het licht tot achterin de zaak. De hoogglans houten lambrisering is volgens hetzelfde constructivistische principe opgebouwd als de kast, waarbij de krachtsafdracht is te herleiden. Het door de klant zelf ontworpen behang is geinspireerd op het behang uit het Beverly Hills Hotel. Al deze elementen samen dragen bij aan het unieke toonbeeld van de winkel.