Winkel interieur 01

2013, Rotterdam
conceptontwerp : Zus Architecten
ontwerp en realisatie: Ben Luteijn

GROOS is een Rotterdams warenhuis met enkel en alleen Rotterdamse producten. Haar doel is om alle producten uit Rotterdam waar we trots/GROOS op mogen zijn, samen te brengen in één winkel en te promoten onder een breed publiek.

Met balkhout en plaatmateriaal is een flexibel winkelinterieur ontworpen. Het ruimtelijk concept bedacht door Zones Urbaines Sensibles (ZUS architecten) gaat uit van een module van één m3. In een kort tijdsbestek is het winkelconcept getransformeerd tot een ruimtelijk ontwerp. Dit betekende een intensieve samenwerking tussen GROOS, ontwerper en bouwer. Men heeft besloten om tijdens de bouw het ontwerp verder uit te werken en aan te passen op basis van de product categorieën, die te zijner tijd nog onbekend waren. In dit proces zijn verscheidene aspecten, zoals winkelinrichting, product presentatie, budget en maakbaarheid nauw met elkaar verwoven. Ervaring met deze verschillende disciplines is de sleutel tot succes gebleken in dit project.